Известие

Collapse
No announcement yet.

Към Pinko

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги, Темата е адресирана към Пинко

Преди да се обсъжда темата, е редно да чуем един авторитетен журналист какво ще каже Още повече, че той работи в Авто Билд
    Бих искал да осветли нещата, Защо ПАК Алфа Ромео е обявена За най проблематичната Марка Забележете, че ФИАТ не е в тая антикласация Нито Ланчия Значи не е тенденциоzно написана. Моля, колегата Пинко да даде мнение Все пак е модератор на тоя раЗдел и не мога да си представя, че вече 2 дена не е видял темата. Или има нещо което го спира да вЗеме отношение

.

Comment

Ми на Пинко може да не му се занимава с глупости.

И нещо май търсиш под вола теленце

Прочети в ТопГеар какво пише за Алфите и не вярвай на швабата....

това, че ги биеме във всеки автомобиллен спорт където ги хванеме доста ги боли.
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от petko
        Колеги, Темата е адресирана към Пинко

Преди да се обсъжда темата, е редно да чуем един авторитетен журналист какво ще каже Още повече, че той работи в Авто Билд
        Бих искал да осветли нещата, Защо ПАК Алфа Ромео е обявена За най проблематичната Марка Забележете, че ФИАТ не е в тая антикласация Нито Ланчия Значи не е тенденциоzно написана. Моля, колегата Пинко да даде мнение Все пак е модератор на тоя раЗдел и не мога да си представя, че вече 2 дена не е видял темата. Или има нещо което го спира да вЗеме отношение

.

В случая това е резултат от писмата, получени в пощенската кутия за оплаквания на Аутобилд-Германия. През 2007 г. в нея са получени 11 309 оплаквания от собственици на различни автомобили.

Според броя на оплакванията класацията е следната (присъждат се златни, сребърни и бронзови моркови)

По модели класацията е следната:

1-во място - Ситроен С8 (златен молков)
        2-ро място - Алфа 159 (сребърен морков)
        3-то място - Пежо 807 (бронзов морков)
        4-то място - Мазда Трибют
        5-то място - Шкода Супърб
        6-то място - Киа Карнивал
        7-мо място - Алфа 147
        8-мо място - Ауди ТТ
        9-то място - Крайслер ПТ Круйзер
        10-то място - Хюндай Теракан

Конкретните оплаквания от Алфа 159 са, цитирам:
        1.разбити шарнири на предното окачване; 2. бързо износване на спирачните дискове; 3. повреди по съединителите; 4. лошо качество на лака(боята); 5.Проблеми с двигателите, трансмисията и стартерите при 2,2 и 3,2 бензиновите двигатели (производство на ГМ/Опел/Холдън)

По марки класацията е:

1. Алфа Ромео
        2.Пежо
        3.Сааб
        4.Шкода
        5. Сеат
        6.Киа
        7. Ленд Ровер
        8.Ситроен
        9.Смарт
        10.Крайслер

Това е - просто статистика и подреждане по броя на постъпилите писма с оплаквания. AUTO BILD в случая просто брои постъпилите писма, нищо повече. В случая не AUTO BILD, а самите собственици на Алфа Ромео са определили и са виновни за това класиране - повече оплаквания - по-"добро" място на почетната стълбичка.

Но има и друг момент, който не е отразен тук. Става въпрос за т.н. Kundenbetreung (или грижа за клиента), което при споменатите марки е на ужасно ниско ниво. Фолксваген и Ауди се трошат не по-малко от Алфа, но когато нещо се случи, концернът ВАГ има горещ телефон, на който се обаждаш и идва сервизен автомобил да те прибере и да ти помогне. Много често напълно безплатно, не само в гаранционния период. Затова и 95% от повредите по тези марки изобщо не попадат в тази "лоша" статистика - хората са доволни и не пишат писма, за да се оплакват и да търсят помощ.

Докато франзуците и италианците явно не им дреме и като се обадиш, че имаш проблем, ти казват "Абе ти що не си *** майката"

Това е
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko

Докато франзуците и италианците явно не им дреме и като се обадиш, че имаш проблем, ти казват "Абе ти що не си *** майката"

Това е
          Личи си че колегата Пинко е много в час
          Наща Алфа като я купихме, след 3 месеца беше За ремонт, не беше нещо голямо, но........... като се обадих в сервиЗа на Алфа в Виена, а се сетете какво ми каЗаха

Ами, господине, вие какво очаквате, това е Алфа, да си бяхте купили Мерцедес

Май коментара е иЗлишен.
          От тогава тая кола сервиЗ не е видяла. Просто нищо не пипам. Ама не покаЗва точно бенЗиномера, се тая..,ама блокира спирачен апарат, аиде при кварталния майстор с чука,... и т.н.

.

.

Comment

Тия градски легенди сме ги слушали....продавай бързо Алфата и се мятай на Мерцедеса
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Все пак между качествата на една кола и качеството на обслужване от дилър и вносителя има една доста голяма разлика. И това не е само в България. На последния автосалон баща ми дойде да си избира нова кола. Много исках да го убедя за Гранде Пунто, но отношението и компетентността на представителите на Аутоиталия беше такова, че можеше да откаже и най-запаления фен от покупка. А като се има предвид, че 70% от купувачите не са запалени фенове, а просто потребители, сещате се защо Фиат-групата не реализира продажбите на ВАГ.
              За конкретната класация- нормално, след като се счупи Ауди-то или ФВ-то и собственикът получи адекватна реакция от дилърите и сервизите да не се обади в Ауто Билд, докато този, на когото са теглили една, да си излее мъката.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Значи съм бил прав, че трябва да се види цялата статия....

След прекалено подробното обяснение на Пинко /благодаря за което/ за мен лично положението е ясно... и тъжно....
                2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                GSM: 0888 520 600

Comment

Re: Към Pinko

[quote="petko"]Колега,
                  ти като журналист би трябвало да информираш съфорумниците, че Алфа Ромео пак, тоест За пореден път печели класацията на Ауто Билд ,надявам се че ще бъдеш обективен

Ето от мен лека табличка

Mцhren-Ranking der Hersteller 2007
                  1. Alfa Romeo
                  2. Peugeot
                  3. Saab
                  4. Skoda
                  5. Seat
                  6. Kia
                  7. Land Rover
                  8. Citroлn
                  9. Smart
                  10. Chrysler

Или аз не съм наред ама те са избрали едни от най-здравите автомобили в момента Дори и немците признават , 4е от 2003 год. Алфа коренно е променила ка4еството на изработка , пежото изкарва все по-хубави и хубави модели , за Сааб просто за мен коментара от към ка4ество просто е излишен , шкода имаме 6 год.... еми здрава е За тези марки определено не съм съгласен
                  BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Ам пазят си тяхното,тоест плюят чуждото Поне спроед мене,ама може и причината е да е тази която Пинко каза,че другите си имат сервизи който се грижат за тях,а неим казват да си ...
                    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                    EX`146 2.0 16v TS

Comment

Че то Seat и Skoda какво са:Клонинги Ама са в класацията
                      Ако сервизирането на Алфа в немско е като при нас,то прави са си хората

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

има ли италянско списание от рода ауто билд? без значение дали го има на БГ език.
                        по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman
                          има ли италянско списание от рода ауто билд? без значение дали го има на БГ език.
                          Едно време имаше Дженте мотори,ма незнам дсали се издава още
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman

Най-великото им списание според мен - http://www.quattroruote.it/

Иначе AUTO BILD се издава и в Италия, на италиански - седмичното AUTO OGGI
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

10x момчета, за тия като мен дето не знаят италиански, могат да си превеждат текста в Алтависта...
                              по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

pinko.колега все се каня да те питам,правил ли си нещо по колата.Като се пребирахме от Итал феста в Стара Загора,бях впечатлен как тръгна да ускорява след 160 км/ч,Карахме до Пловдив заедно,точно преди разклона се подгони с една черна 147-ца.Доускорението ме впечатли доста
                                TIPO 2.0 91g.
                                PUNTO 1.2 04 g.
                                156 1.8 TS 00g

Comment

Working...
                                X